Efektowne i szybkie do przygotowania. Gotowe ciasto filo wypełnione serem oraz konfiturą wiśniową. Świetne połączenie chrupiącego ciasta i delikatnego twarogu.
Ilość porcji: ok. 12 sztuk
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Czas pieczenia: ok. 20 minut
Skład:
- 700 g twarogu na sernik
- 80 g cukru
- 2 jaja + 1 żółtko
- 1 opakowanie (250 g) ciasta filo - do kupienia w delikatesach Alma bądź w Biedronce
- konfitura z wiśni
Przygotowanie:
- Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. W każdą papilotkę ułożyć po 2 kwadraty ciasta filo (ok. 12 cm na 12 cm).
- Twaróg wymieszać z cukrem, jajkami oraz żółtkiem .Utrzeć mikserem na gładką masę.
- Do tak przygotowanych "koszyczków" włożyć po 3 łyżki nadzienia serowego i 1 łyżeczkę konfitury.
- Piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 st.C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz