Ilość: ok. 25 kawałków
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Skład:
- 2 duże filety z kurczaka
- przyprawa Maggi
- 1/2 cup mąki
- 1/4 cup mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki ziemniaczanego puree w proszku ( np. firmy Knorr)
- 3/4 cup zimnej wody
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczka pieprzy cayenne
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Przygotować ciasto tak jak w tym przepisie.
- Mięso pokroić na ok 4 cm kawałki, skropić przyprawą Maggi, delikatnie opruszyć solą i pieprzem. Odstawić na ok. 10 minut.
- Olej rozgrzać na głębokiej patelni ( można oczywiści smażyć też we frytkownicy). Mięso obtoczyć w cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
- Przełożyć na ręcznik papierowy. Podawać z ketchupem lub sosem BBQ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz