Oczy, jadalne mumie, mini miotły, straszne duszki i robaki wychodzące z ziemi to wszystko możecie zaserwować swoim znajomym na Halloween.
- Mini Miotły.
Powstały z paluszków, sera o walcowym kształcie sprzedawany jako "cheese sticks", oraz szczypiorku do przewiązania.
Ser należy pokroić na ok. 2 cm kawałki. "Wkręcić" (nie wciskać bo można złamać paluszek) na paluszek na głębokość ok. 0,5 cm. Ostrym nożykiem ponacinać ser tak aby powstała miotła. Górę przewiązać szczypiorkiem.
Ser należy pokroić na ok. 2 cm kawałki. "Wkręcić" (nie wciskać bo można złamać paluszek) na paluszek na głębokość ok. 0,5 cm. Ostrym nożykiem ponacinać ser tak aby powstała miotła. Górę przewiązać szczypiorkiem.
2. Jadalne mumie z kurczaka.
Zrobiła je z piersi z kurczaka, którego pokroiłam na ok. 0,5 cm kawałki (kroiłam po szerokości mięsa aby zachować naturalny, lekko trójkątny kształt mięsa). Każdy kawałek owinęłam niedbale w bandaże (czyli ciasto francuskie) i piekłam w piekarniku rozgrzanym do 210 st.C przez ok. 20 minut, pilnując aby bandaże za bardzo się nie przyrumieniły.
Podawać z krwisto czerwonym ketchupem.
3. Robaki wychodzące z ziemi.
Ziemia to nic innego jako drobno zmielone herbatniki kakaowe, robaki to długie żelki. Można też podać w małych, gładkich szklankach.
4. Oczy.
Wykorzystałam gotowe żelki ( do kupienia np. w Lidlu).
5. Przestraszcie swoich gości.
Serwetki podane w sztucznych wampirzych zębach na pewno będą ciekawie wyglądać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz