Szybkie babeczki na słodkie śniadanie lub do popołudniowej kawy. Nie potrzeba nawet miksera żeby je przygotować a składniki znajdą się na pewno w każdym domu.
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Czas pieczenia: ok. 25/30 minut
Skład:
- 175 g mąki
- 25 g płatków owsianych błyskawicznych
- 175 g cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 1 łyka oleju
- 300 g jogurtu naturalnego
- 1 duże jajko
- 10 łyżeczek dobrej marmolady
- płatki owsiane do posypania
Przygotowanie:
- W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej mokre. Następnie połączyć zawartości obu misek. Delikatnie wymieszać tylko tyle aby składniki dobrze się połączyły.
- Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej włożyć płaską łyżkę ciasta, następnie 1 łyżeczkę marmolady. Przykryć resztą ciasta i posypać płatkami.
- Piec ok. 25/30 minut, w piekarniku nagrzanym do 200 st.C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz