Skład:
- 2 kostki miękkiego masła (musi się dać swobodnie ugniatać widelcem)
- 2 duże ząbki czosnku
- ok. 1 łyżki świeżej drobno posiekanej natki pietruszki
- ok. 1 łyżeczki tymianku (może być świeży bądź suszony)
- ok. 1 łyżeczka rozmarynu (również może być świeży jak i suszony)
- spożywczy papier woskowany bądź papier do pieczenia ( jest bardziej sztywny niż papier woskowany przez co trudniejszy w formowaniu)
Przygotowanie:
- Masło czosnkowe. Jedną kostkę masła dokładnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem. Odstawić do lodówki na ok 10 minut aż lekko stwardnieje. Następnie przełożyć na woskowany papier i uformować walec. Masło odstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia.
- Masło ziołowe. Oczywiście przygotowanie jest takie same, jednak zamiast czosnku dodajemy zioła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz