Kolejna porcja na pomysłowe i niestandardowe nadziewane jajka.
Jajka nadziewane tuńczykiem: z chrupiącym ogórkiem, musztardą oraz żółtym serem.
Jajka nadziewane tuńczykiem: z chrupiącym ogórkiem, musztardą oraz żółtym serem.
Oraz jajka nadziewane awokado: taka inna "jajeczna" wersja guacamole.
Skład:
- 12 jajek ugotowanych na twardo
- 1/2 szklanki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 180 g odsączonego tuńczyka w sosie własnym
- 1/4 szklanki drobno pokrojonych ogórków konserwowych
- 1/4 szklanki drobno pokrojonego żółtego sera
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub zielonej części cebulki dymki
- sól, pipeprz
Przygotowanie:
- Jajka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać tuńczyka, ogórki, żółty sera oraz szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.
- Łyżeczką nadziać połówki jajek.
- Udekorować szczypiorkiem.
Skład:
- 12 jajek ugotowanych na twardo
- połówka dojrzałego awokado
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sok z 1 limonki lub cytryny
- 1/2 szklanki pokrojonych drobno pomidorów
- 1/4 szklanki posiekanej kolendry (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Awokado rozetrzeć widelcem i dodać sok z limonki. Następnie dodać żółtka i śmietanę, dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać pomidory i kolendrę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Łyżeczką nadziać połówki jajek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz