Dziś mam dla Was pomysł na zdrową i szybką przekąskę w postaci kanapki na ciepło ze szpinakiem i serem pleśniowym. Do jej wykonania potrzebne będą tylko 3 składniki: szpinak mrożony (może być świeży), ser pleśniowy oraz pieczywo. Możecie ją przygotować na pokrojonej w plastry bagietce, zapiec i ciepła przystawka gotowa w 20 minut.
Skład:
- 450g mrożonego szpinaku
- 100g sera pleśniowego
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 2 ciabetty lub bagietka
- 1 łyżka oliwy
- sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać odmrożony i odsączony z nadmiaru wody, szpinak. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć ok. 3 minut.
- Na pieczywo rozłożyć przygotowany szpinak. Posypać serem.
- Zapiec ok. 10/15 minut w tem. 200 st.C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz