piątek, 11 kwietnia 2014

Jajka z nadzieniem z zielonego ogórka oraz z niebieskiego sera pleśniowego.

Święta Wielkanocne za nieco ponad tydzień. W tym i przyszłym tygodniu chcę przedstawić parę propozycji na nadziewane jajka. Można je podać na świąteczny stół ale i podczas imprezy jako alternatywę dla popularnych jajek z majonezem.
Dziś jajka nadziewane zielonym ogórkiem i koperkiem: bardzo "świeże" w smaku i orzeźwiające.
Oraz jajka z nadzieniem z niebieskiego sera pleśniowego i orzechów laskowych: ciekawe połączenie smakowe, polecam miłośnikom tej odmiany sera.





Skład:
  • 12 jajek ugotowanych na twardo
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
  • 1/2 szklanki drobno pokrojonego i obranego zielonego ogórka
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1.  Żółtka z jajek utrzeć widelcem, z majonezem, kwaśną śmietaną oraz musztardą, doprawić solą i pieprzem.
  2. Do masy dodać ogórek oraz koperek.  Łyżeczką nadziać jajka, udekorować koperkiem.



 

 Skład:
  • 12 jajek ugotowanych na twardo
  • 1/3 szklanki majonezu
  • 3 łyżki niebieskiego sera pleśniowego
  • 2 płaskie łyżki bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich
  • pieprz do smaku

 Przygotowanie:
  1. Żółtka utrzeć z serem, dodać posiekane orzechy, doprawić pieprzem.
  2. Za pomocą łyżeczki nadziać jajka, udekorować kawałkiem orzecha włoskiego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy