wtorek, 8 listopada 2011

Koreczki z chleba tostowego z serem i szynką.

Szybkie, proste, ze składników praktycznie zawsze będących w domu. Przy tym kolejne zastosowanie chleba tostowego.






Ilość: 20 sztuk
Czas przygotowania: ok. 15 minut


Skład:
  • 20 kromek chleba tostowego
  • 5 plastrów szynki
  • 5 plastrów sera
  • 1 duża czerwona papryka, pokrojona w cienkie plasterki
  • sałata
  • masło
  • ozdobne wykałaczki, 20 sztuk

Przygotowanie: 
  1. Kromkę chleba posmarować masłem, przełożyć szynką, nałożyć kolejną kromkę, również posmarować masłem. Następnie położyć liść sałaty i paprykę, na to 3 kromkę chleba, plaster sera. Na koniec położyć 4 skibkę chleba. 
  2. Cztery wykałaczki wbić przy każdym boku sandwicha. Ostrym nożem obkroić boki. Przeciąć ukośnie, aby powstały 4 małe trójkąty.
  3. W ten sam sposób postępować z pozostałym chlebem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy