niedziela, 5 września 2010

Krakersy z serkiem Philadelphia i ogórkiem.

Krakersy zamiast zwykłego chleba? Dlaczego by nie... W ten sposób powstaną oryginalne, niebanalne "kanapki", które wyglądają ładniej niż chleb. Ja skomponowałam świeże połączenie, serka Philadelphia i ogórka, które jest "lekkie" w smaku i orzeźwiające. Przygotowanie takiej przekąski jest naprawdę szybkie, dlatego najlepiej zrobić to tuż przed podaniem (z czasem  serek powoduje zmiękczenie krakersów).






Porcje: 32 sztuki
Czas przygotowania: ok. 10 minut


Skład:
  • 1 opakowanie krakersów (ja użyłam krakersy firmy "Lajkonik")
  • 1 opakowanie serka Philadelphia
  • 1 ogórek zielony
  • sól gruboziarnista

Przygotowanie:
  1. Krakersy posmarować serkiem.
  2. Ogórka umyć i osuszyć. Obieraczką do warzyw, pokroić ogórka na cienkie płaty (wykorzystać tylko płaty bez widocznych nasion).
  3. Na każdy krakers ułożyć dekoracyjnie plasterek ogórka, dociskając jego końce do serka, w ten sposób będzie się dobrze trzymać.
  4. Całość lekko posypać solą.



    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Ostatnie wpisy