czwartek, 1 grudnia 2011

Serowe kuleczki.

Kolorowe, serowe kuleczki, obtoczone w orzechach, przyprawach oraz ziołach. Idealne do piwa oraz jako mini przekąska na Sylwestra.








Ilość: 20 sztuk
Czas przygotowanie: 30 minut + 4 godziny chłodzenia



Skład:
  •   250 g serka Philadelphia ( 2 opakowania)
  •   1 cup, drobne startego sera (gouda, parmezan albo cheddar)
  •   1 łyżeczka sosu Worcestershire
  •   sól, pieprz
  •   pistacje, obrane, drobno posiekane
  •   orzechy włoskie, drobno posiekane
  •   szczypiorek, drobno posiekany
  •   nasiona sezamu
  •   papryka słodka
* 1 cup = 235 ml (niecała szklanka)


Przygotowanie:

  1. W misce wymieszać, serek Philadelphia, żółty ser, sos. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 2,5 cm kulki. Ułożyć na papierze do pieczenia i odstawić do lodówki na min. 4 godziny.
  2. Kulki obtoczyć w orzechach, ziołach i przyprawach.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy