Choć wydaje się, że moda na koreczki jest już za nami, to jednak ciągle występują one w różnych postaciach i są serwowane na przyjęciach pod nowymi "wcieleniami". Bo przecież koreczki to podstawa "finger food". Dziś proponuje wersje podwójnie włoską (z racji składników oraz kolorów). Pomidorki koktajlowe, ser Mozarella i bazylia...a wszystko to w barwach włoskich. Przed podaniem zachęcam do skropienia koreczków dobrą włoska oliwą i opruszenia ich solą gruboziarnistą.
Porcje: 12 koreczków
Czas przygotowania: 12 minut
Skład:
- 1 opakowanie sera Mozarella w kulkach (moje miało 12 sztuk serowych kuleczek)
- 12 pomidorków koktajlowych
- 12 małych liści bazylii
- sól
- oliwa
- wykałaczki
Przygotowanie:
- Umyć liście bazylii oraz pomidorki. Osuszyć.
- Na wykałaczki nadziewać pomidorki, ser Mozarella oraz liście bazylii.
- Całość skropić oliwą i posypać solą.
Genialne w swojej prostocie!
OdpowiedzUsuń