środa, 8 września 2010

Koreczki Viva Italia !

Choć wydaje się, że moda na koreczki jest już za nami, to jednak ciągle występują one w różnych postaciach i są serwowane na przyjęciach pod nowymi "wcieleniami". Bo przecież koreczki to podstawa "finger food". Dziś proponuje wersje podwójnie włoską (z racji składników oraz kolorów). Pomidorki koktajlowe, ser Mozarella i bazylia...a wszystko to w barwach włoskich. Przed podaniem zachęcam do skropienia koreczków dobrą włoska oliwą i opruszenia ich solą gruboziarnistą.
  Porcje: 12 koreczków
  Czas przygotowania: 12 minut
 Skład: 
  • 1 opakowanie sera Mozarella w kulkach (moje miało 12 sztuk serowych kuleczek)
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 12 małych liści bazylii
  • sól
  • oliwa
  • wykałaczki

Przygotowanie:
  1. Umyć liście bazylii oraz pomidorki. Osuszyć.
  2. Na wykałaczki nadziewać pomidorki, ser Mozarella oraz liście bazylii.
  3. Całość skropić oliwą i posypać solą. 





1 komentarz:

Ostatnie wpisy