niedziela, 19 września 2010

Mini pizze.

Mini pizze na cieście francuskim, to wersja szybsza niż tradycyjne pizze na drożdżowym spodzie.Wystarczy gotowe ciasto francuskie, mini Mozarelle oraz salami. Trzy proste składniki i ciepła przekąska gotowa.






Porcje: 20 sztuk
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Czas pieczenia : ok. 15 minut


Skład:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
  • 1 opakowanie sera Mozarella w kulkach  (12 sztuk)
  • ok. 15 plastrów salami 


Przygotowanie:
  1. Za pomocą szklanki o średnicy 6 cm, wyciąć z ciasta francuskiego 20 krążków.
  2. Kulki Mozarelli pokroić na plastry, salami pokroić na ćwiartki.
  3. Na gotowe krążki ciasta ułożyć po środku po jednym kawałku sera oraz po 3 kawałki salami.
  4. Gotowe pizze przełożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. 
  5. Piec ok. 15 minut w temperaturze 220 st.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy