Mini pizze na cieście francuskim, to wersja szybsza niż tradycyjne pizze na drożdżowym spodzie.Wystarczy gotowe ciasto francuskie, mini Mozarelle oraz salami. Trzy proste składniki i ciepła przekąska gotowa.
Porcje: 20 sztuk
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Czas pieczenia : ok. 15 minut
Skład:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- 1 opakowanie sera Mozarella w kulkach (12 sztuk)
- ok. 15 plastrów salami
Przygotowanie:
- Za pomocą szklanki o średnicy 6 cm, wyciąć z ciasta francuskiego 20 krążków.
- Kulki Mozarelli pokroić na plastry, salami pokroić na ćwiartki.
- Na gotowe krążki ciasta ułożyć po środku po jednym kawałku sera oraz po 3 kawałki salami.
- Gotowe pizze przełożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piec ok. 15 minut w temperaturze 220 st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz