Nie ma nic lepszego niż domowe, świeże nuggetsy. Są ulubionym daniem dzieci jak i dorosłych. Chrupiąca panierka a w środku soczysty kurczak.
Ja posłużyłam się kupną panierką Kamis ( łagodną oraz ostrą), jest o tyle fajna ze mięsa nie trzeba już solić ani przyprawiać a nuggets'y są naprawdę chrupiące.
Takie kąski kurczaka stanowią świetną przekąskę na przyjęcie. Natomiast w wersji obiadowej proponuję podać je z frytkami oraz sałatką Colesław.
Ilość: ok. 25 sztuk
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Skład:
- 3 filety piersi z kurczaka
- 1 op. panierki Kamis łagodnej
- 1 op. panierki Kamis ostrej
- 1 jajo
- mleko
Przygotowanie:
- Filety pokroić w romby 4 cm na 4 cm, lekko rozbić tłuczkiem. W misce rozmieszać jajo z mlekiem.
- Kawałki kurczaka zamoczyć w mleku z jajkiem, następnie połowę w łagodnej panierce, drugą połowę w ostrej. Rozgrzać olej na patelni następnie zmniejszyć ogień. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz