środa, 18 maja 2011

Nuggets'y.

Nie ma nic lepszego niż domowe, świeże nuggetsy. Są ulubionym daniem dzieci jak i dorosłych. Chrupiąca panierka a w środku soczysty kurczak. 
Ja posłużyłam się kupną panierką Kamis ( łagodną oraz ostrą), jest o tyle fajna ze mięsa nie trzeba już solić ani przyprawiać a nuggets'y są naprawdę chrupiące.
Takie kąski kurczaka stanowią świetną przekąskę na przyjęcie. Natomiast w wersji obiadowej proponuję podać je z frytkami oraz sałatką Colesław. 






Ilość: ok. 25 sztuk
Czas przygotowania: ok. 30 minut



Skład:
  • 3 filety piersi z kurczaka
  • 1 op. panierki Kamis łagodnej 
  • 1 op. panierki Kamis ostrej
  • 1 jajo
  • mleko

Przygotowanie:
  1. Filety pokroić w romby 4 cm na 4 cm, lekko rozbić tłuczkiem. W misce rozmieszać jajo z mlekiem. 
  2. Kawałki kurczaka zamoczyć w mleku z jajkiem, następnie połowę w łagodnej panierce, drugą połowę w ostrej. Rozgrzać olej na patelni następnie zmniejszyć ogień. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy