wtorek, 11 grudnia 2012

Brzoskwinie w cieście francuskim.

Brzoskwinie zawinięte w ciasto francuskie, to naprawdę ekspresowa i prościutka słodkość do przygotowania. Wystarczy że mamy w domu gotowe ciasto francuskie i puszkę brzoskwiń. A po 25 minutach można rozkoszować się mini ciasteczkami.
Ja przygotowałam je z myślą o słodkim podarku do kawy u znajomych. Dlatego zapakowałam je we własnoręcznie robione pudełko i już...efektownie i smacznie :)






Czas przygotowania: ok. 10 minut
Czas pieczenia: ok. 15 minut
Ilość: 20 sztuk


Skład:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka brzoskwiń ( potrzeba będzie ok. 4 połówek)
  • cukier puder

Przygotowanie:
  1. Brzoskwinie odsączyć na sitku. Pokroić w plastry o grubości ok. 4 mm.
  2. Z ciasta francuskiego, za pomocą szklanki o średnicy 6 cm, wykroić krążki.
  3. Na każdy krążek ciasta położyć jeden plasterek brzoskwini. Dokładnie zlepić brzegi i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, łączeniem do dołu.
  4. Piec ok. 15 minut w tem. 210 st. C.
  5. Posypać cukrem pudrem.


Gotowe....w ozdobnym pudełku....





......oraz świątecznie zapakowane, w sam raz na słodki podarek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy