wtorek, 21 maja 2013

Grillowana cukinia nadziewana serkiem.

Przekąska z grilla i w sam raz do grilla. Zamiast sałatki, jako dodatek do mięsa albo delikatna przystawka. Cieniutko pokrojoną cukinie (najlepiej wykorzystać obieraczkę do warzyw), grillujemy z obu stron (dosłownie minutę), smarujemy serkiem śmietankowym i zawijamy.
W bardziej wyszukanej wersji, można położyć na serek kawałki wędzonego łososia.
Szybkie, smaczne i proste.



Czas przygotowania: ok. 10 minut


Skład:
  • 2 duże cukienie
  • serek śmietankowy (np. Alemette, Philadelphia lub inny ulubiony)
  • sól, pieprz 
  • oliwa

Przygotowanie:
  1.  Cukinię dokładnie umyć, cienko pokroić, najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw. Kiedy pojawią się pestki, zacząć obierać z drugiej strony. 
  2. Plastry cukinii, nasmarować oliwą, opruszyć solą i pieprzem i grillować z obu stron przez minutę ( na grillu lub patelni grillowej).
  3.  Następnie na każdy plaster nałożyć serek i zwinąć. 

             


1 komentarz:

  1. Wyróżniam Twój blog i zapraszam do zabawy :)
    http://www.tofunapatyku.pl/wyroznienie-liebster-award/

    OdpowiedzUsuń

Ostatnie wpisy