czwartek, 19 lutego 2015

Crostini z kozim serem, miodem i pistacjami.

Jeśli lubcie kozi ser to pokochacie tą kanapkę. Chrupiąca bagietka, lekko słony ser, płynny i słodki miód i pistacje. Idealne połączenie. 
A przy tym szybka i łatwa do zrobienia :)




Czas przygotowania: ok. 20 min

Skład:
  • 1 bagietka
  • ok. 200 g koziego sera
  • ok. 1/4 szklanki pistacji obranych 
  • płynny miód
  • olej
Przygotowanie:
  1. Bagietkę pokroić ukośnie, delikatnie posmarować olejem i zgrillować na patelni grillowej z obu stron na złoty kolor.
  2. Ser kozi rozmieszać widelcem i posmarować nim przygotowane bagietki.
  3. Delikatnie skropić miodem i posypać posiekanymi pistacjami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy