piątek, 15 stycznia 2016

Kanapka na ciepło, ze szpinakiem i serem pleśniowym.



Dziś mam dla Was pomysł na zdrową i szybką przekąskę w postaci kanapki na ciepło ze szpinakiem i serem pleśniowym. Do jej wykonania potrzebne będą tylko 3 składniki: szpinak mrożony (może być świeży), ser pleśniowy oraz pieczywo. Możecie ją przygotować na pokrojonej w plastry bagietce, zapiec i ciepła przystawka gotowa w 20 minut.







Skład:
  • 450g mrożonego szpinaku
  • 100g sera pleśniowego
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ciabetty lub bagietka
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, świeżo mielony pieprz


Przygotowanie:
  1. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać odmrożony i odsączony z nadmiaru wody, szpinak. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć ok. 3 minut.
  2. Na pieczywo rozłożyć przygotowany szpinak. Posypać serem.
  3. Zapiec ok. 10/15 minut w tem. 200 st.C



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy