środa, 9 lutego 2011

Tartaletki z chleba pumpernikiel z serkiem Philadelphia.

Te tartaletki należą z pewnością do lekki i zdrowych przekąsek. Ciemny chleb, z gruboziarnistej mąki żytniej z dodatkiem miodu, dobrze komponuję się z delikatną masą serowo - warzywną. Zielony ogórek sprawia że całość ma świeży, lekki smak, natomiast papryka dodaje chrupkości.






 





Ilość: 20 sztuk
Czas przygotowania: ok. 20 minut



Skład:
  •  1 op. chleba pumpernikiel
  • 1 op. serka Philadelphia ( 125 g )
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielony ogórek


 Przygotowanie:
  1.  Z chleba, za pomocą foremki, wyciąć tartaletki.
  2. Ogórka oraz paprykę dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Połowę ogórka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę. Tak samo postąpić z papryką.
  3. Warzywa wymieszać z serkiem, doprawić solą do smaku. Wyłożyć na przygotowany chleb.

1 komentarz:

  1. Polecam też pasztet delikatesowy Indykpolu, np. z żurawiną albo pieprzem. Można położyć na wierzchu dekoracyjnie jeszcze ziarenko suszonej żurawiny.

    OdpowiedzUsuń

Ostatnie wpisy