I znów w roli głównej ciasto francuskie. Tym razem w postaci aromatycznych i chrupiących paluszków serowych z domieszką przypraw. Gotowe ciasto francuskie, uformowałam w śrubki, posypałam 3 rodzajami sera: parmeza, romano (daje intensywny smak) oraz zwykłym żółtym serem. Na koniec posypałam gruboziarnistą solą oraz słodką paprykę.
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Skład:
- 1 op. ciasta francuskiego, 275 g
- 3 łyżki startego parmezanu
- 3 łyżki starego sera romano (bądź innego o intensywnym smaku)
- 3 łyżki startego żółtego sera
- sól, papryka ostra
- 1 jajo
Przygotowanie:
- Ciasto francuskie pokroić na ok. 5 cm paski. Poskręcać w kształt sprężynek. Ułożyć na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia.
- Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać serami oraz przyprawami.
- Piec ok. 20 minut, w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz