poniedziałek, 17 czerwca 2013

Sałatka z rukolą i truskawkami.

Sałatka z rukolą, truskawkami, serem pleśniowym i octem balsamicznym, to śmiałe połączenie słodyczy truskawek i wyrazistego smaku dodatków.
 Polecam wszystkim którzy nie boją się nowym smaków i są otwarci na nowe doświadczenia kulinarne.






Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: ok. 10 minut


Skład:
  • 100g umytej rukoli
  • 100g sera pleśniowego (ja użyłam Blue Cheese, może być inny, mniej "ostry")
  • 8 truskawek (umytych, bez szypułek)
  • ocet balsamiczny
  • oliwa

Przygootwanie:
  1. Na talerzu ułożyć rukolę, pokrojone truskawki ( po 2 na porcję). Dodać pokruszony ser (ok. 2 łyżek na porcję). Wszystko delikatnie skropić oliwą i octem balsamicznym (ok. 1 łyżki).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy