piątek, 28 lutego 2014

Paluchy z serem i szynką.

Przepis zapożyczony od znajomej która, ostatnio robiła je u mnie :) Zniknęły bardzo szybko i od razu pomyślałam że warto je zaprezentować na blogu.
W roli głównej oczywiście niezastąpione ciasto francuskie, przełożone szynką szwarcwaldzką o wędzonym aromacie oraz serem mozzarella.




Ilość: ok. 16 sztuk
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Czas pieczenia: ok. 20 minut


Skład:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie (100g) szynki szwarcwaldzkiej
  • 100g startego sera mozzarella
  • słodka papryka

Przygotowanie: 
  1.  Na cieście francuskim ułożyć szynkę, rozsypać równomiernie ser. Następnie delikatnie posypać słodką papryką.
  2. Ciasto pokroić na paski o szerokości ok. 1,5 cm i zwinąć w ruloniki.
  3. Piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy