Po powrocie z mini urlopu w Tajlandii, pokochałam mango. Niestety te które można kupić w Polsce, jest twarde i mało aromatyczne. Jednak po "godzinach" poszukiwań, znalazłam te w miarę dojrzałe i podobne w smaku do tego, którym zajadałam się na wakacjach :)
Mango świetnie komponuje się z kurczakiem, stąd pomysł aby wykorzystać go w kanapce.
Słodkie i delikatne mango, aromatyczny kurczak i lekko ostry sos miodowo-musztardowy...pyszne połączenie !
P.S do kanapki można wykorzystać pozostałego kurczaka z obiadu: np. piersi z kurczaka z rożna, grillowanego kurczaka lub kotlety z kurczaka w panierce.
Mango świetnie komponuje się z kurczakiem, stąd pomysł aby wykorzystać go w kanapce.
Słodkie i delikatne mango, aromatyczny kurczak i lekko ostry sos miodowo-musztardowy...pyszne połączenie !
P.S do kanapki można wykorzystać pozostałego kurczaka z obiadu: np. piersi z kurczaka z rożna, grillowanego kurczaka lub kotlety z kurczaka w panierce.
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Skład:
- chleb pszenny lub inne pieczywo
- 1 dojrzałe mango
- kurczak grillowany lub kotlety z kurczaka w panierce
- sałata
- sos miodowo-musztardowy:
- 2 łyżki musztardy gruboziarnistej
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Składniki sosu wymieszać.
- Mango obrać i pokroić w cienkie plastry.
- Złożenie kanapki: dolny i górny kawałek chleba posmarować sosem, na dolny położyć sałatę, kurczaka i mango, przykryć górnym kawałkiem pieczywa.
- Można jeść :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz