niedziela, 28 grudnia 2014

Kubeczki z ogórka z wędzonym łososiem.

Oryginalny sposób podania wędzonego łososia, doprawionego podobnie jak tosty z krewetek (przepis TU).
Można go jeść wraz z "talerzem" bądź wyjadać łyżeczką i zagryzać świeżą bagietką.




Skład (na 6 porcji):
  • 1 zielony ogórek (najlepiej w miarę prosty)
  • 150g wędzonego łososia
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • 1/4 czerwonej cebuli
  •  koperek

 Przygotowanie:
  1. Łososia oraz czerwoną cebulę drobno pokroić.
  2. Ogórka umyć, pokroić na ok. 2cm krążki. Małą łyżeczką wydrążyć środek, ostrożnie aby nie zrobić dziury na wylot. 
  3. Łososia wymieszać z cebulą, koperkiem, kwaśną śmietaną oraz majonezem, doprawić solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowanym łososiem nadziać kubeczki z ogórka. Udekorować koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy