Szybka przekąska z wykorzystaniem mrożonych krewetek koktajlowych i bagietki.
Odmrożone, ugotowane krewetki, doprawiłam solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz koperkiem. Wymieszałam z czerwoną cebulą, majonezem i kwaśną śmietaną i podałam na grillowanej bagietce. W ten sposób powstała elegancka i smaczna przystawka, która na pewno zasmakuje Waszym gościom.
Skład:
- 500g ugotowanych i obranych krewetek koktajlowych
- pół czerwonej cebuli, drobno posiekanej
- posiekany świeży koperek
- sok z połowy cytryny
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- duża bagietka, pokrojona skośnie
- Krewetki wymieszać z cebulą, koperkiem, sokiem z cytryny, śmietaną i majonezem. Całość doprawić solą i pieprzem.
- Na dużej patelni rozgrzać oliwę z masłem. Przyrumienić na niej bagietki z obu stron.
- Na tak przygotowane tosty ułożyć krewetki, udekorować koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz