sobota, 27 grudnia 2014

Tosty z krewetkami.

Szybka przekąska z wykorzystaniem mrożonych krewetek koktajlowych i bagietki. 
Odmrożone, ugotowane krewetki, doprawiłam solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz koperkiem. Wymieszałam z czerwoną cebulą, majonezem i kwaśną śmietaną i podałam na grillowanej bagietce. W ten sposób powstała elegancka i smaczna przystawka, która na pewno zasmakuje Waszym gościom.




Skład:
  • 500g ugotowanych i obranych krewetek koktajlowych
  • pół czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • posiekany świeży koperek
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • duża bagietka, pokrojona skośnie
Przygotowanie:
  1. Krewetki wymieszać z cebulą, koperkiem, sokiem z cytryny, śmietaną i majonezem. Całość doprawić solą i pieprzem.
  2. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z masłem. Przyrumienić na niej bagietki z obu stron.
  3. Na tak przygotowane tosty ułożyć krewetki, udekorować koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy