Dokładnie dwa tygodnie temu, na zaproszenie hotelu Mercure Wrocław Centrum, miałam przyjemność uczestniczyć w otwarciu restauracji Winestone, mieszczącej się w hotelu Mercure.
Koncepcja Winestone jest realizowana we wszystkich hotelach Mercure w Polsce a także poza granicami kraju. Jest to bardzo ciekawy pomysł, oparty na dwóch elementach. Po pierwsze, kolekcji win (wine), wyselekcjonowanych na podstawie wiedzy i doświadczenia sommelierów, a po drugie dań podawanych na „les planches” – kamiennych deskach (stone) rodem z najmodniejszych francuskich restauracji. W restauracji goście znajdą zdrowe jedzenie, regionalne specjalności, wino, a także chleb świeżo pieczony na zakwasie z rodzynek. Zgodnie z nowoczesnymi trendami koncepcja Winestone ma otwartą kuchnię. W prostej i minimalistycznej aranżacji przestrzeni dominuje połączenie fioletowego i czarnego koloru z drewnianymi, dużymi stołami i marmurowymi blatami baru. * informacja z e-hotelarze.pl.
Uroczysta kolacja odbyła się w formie eleganckiego bankietu, podczas którego serwowane ręcznie siekany tatar, świeżo smażone mule, wspaniałe długo-dojrzewające sery, chrupiące pieczywo wraz z aromatycznymi oliwami, cudowne desery oraz wyselekcjonowane wina. Całość dopełniała muzyka na żywo!
Zapraszam Was do galerii oraz do odwiedzenia restauracji Winestone :)
|
Na powitanie: sery oraz muss z fig. |
|
Skoro Wrocław...to klucze do pokoi trzyma Pani Karasnal :) |
|
Krasnal z łasiczką ??? |
|
Menu Winestone. |
|
Menu. |
|
Karta win.
|
|
Dyrektor hotelu Iwona Janosiewicz.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz