piątek, 16 września 2011

Wędzony łosoś na "poduszce" z kiełków.

Elegancka i wykwintna przystawka z wędzonego łososia, ułożonego na "poduszce" z kiełków rzodkiewki. A wszystko to polane ziołowym sosem. Przystawka jest bardzo szybka do zrobienia, bowiem składa się z gotowych półproduktów. A przy tym wygląda bardzo okazale i można ją podać w towarzystwie innych przekąsek bądź jako "hors d'ouvre" przed daniem głównym.
Podana ilość wystarczy na przygotowanie porcji dla 2 osób. 
Ilość: 2 porcje
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Skład:
  • 100 g wędzonego łososia w plastrach
  • 75 g kiełków rzodkiewki (ale można je zastąpić innymi) 
  •   1 op.  ziołowego dressingu Develey


Przygotowanie:
  1.  Kiełki oraz łososia podzielić na 2 równe porcje. 
  2. Na talerzu, za pomocą metalowej obręczy, ułożyć kiełki w kształt okręgu. Skropić je sosem. Następnie ułożyć plastry łososia.
  3. Udekorować cytryną. Podawać z białym pieczywem.



1 komentarz:

  1. proponuję przyjrzeć się zdjęciom tutaj: http://allegro.pl/kielkownica-mala-kielki-gratis-cenowy-hit-i2425860806.html chyba są tu Pani zdjęcia, moje też zresztą

    OdpowiedzUsuń

Ostatnie wpisy