Chyba nie ma nic lepszego na świąteczny wieczór jak rozgrzewający, domowy ajerkoniak.
Robi się go dosłownie w 5 minut, choć skosztować można dopiero po kilku godzinach kiedy alkohol "przegryzie" się z resztą składników.
Polecam i zachęcam do zrobienia :)
Robi się go dosłownie w 5 minut, choć skosztować można dopiero po kilku godzinach kiedy alkohol "przegryzie" się z resztą składników.
Polecam i zachęcam do zrobienia :)
Skład:
- 6 żółtek
- 1 szklanka cukru pudru
- 200 ml śmietanki 34%
- 100 ml spirytusu
Przygotowanie:
- Za pomocą miksera utrzeć żółtka z cukrem pudrem na białą, puszystą masę, następnie powoli dodawać śmietankę. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodać spirytus.
Dokładnie wymieszać. - Przelać do małych buteleczek i schować do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz