piątek, 6 lutego 2015

Babeczki serowe z ciasta filo.

Efektowne i szybkie do przygotowania. Gotowe ciasto filo wypełnione serem oraz konfiturą wiśniową. Świetne połączenie chrupiącego ciasta i delikatnego twarogu.





Ilość porcji: ok. 12 sztuk
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Czas pieczenia: ok. 20 minut


Skład:
  • 700 g twarogu na sernik
  • 80 g cukru
  • 2 jaja + 1 żółtko
  • 1 opakowanie (250 g) ciasta filo - do kupienia w delikatesach Alma bądź w Biedronce
  • konfitura z wiśni

Przygotowanie:
  1. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. W każdą papilotkę ułożyć po 2 kwadraty ciasta filo (ok. 12 cm na 12 cm).
  2. Twaróg wymieszać z cukrem, jajkami oraz żółtkiem .Utrzeć mikserem na gładką masę.
  3. Do tak przygotowanych "koszyczków" włożyć po 3 łyżki nadzienia serowego i 1 łyżeczkę konfitury.
  4. Piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 st.C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy