czwartek, 25 lutego 2016

Sandwich z bekonem i sadzonym jajkiem.




Chrupiący boczek i płynne żółtko zamknięte w złocistym toście. Idealne połączenie. 
Kanapka w sam raz na pożywne śniadanie czy syty lunch. 


Skład:
  • jajka
  • cienkie plastry boczku
  • chleb tostowy
  • masło 

Przygotowanie:
  1. Boczek usmażyć na patelni grillowej (lub upiec w piekarniku). Powinien być chrupiący.
  2. Przygotować jajka sadzone. Żółtko koniecznie ma być płynne. 
  3. W jednej kromce przygotowanych tostów (za pomocą szklanki albo metalowego wykrawacza), "wyciąć" koło. Toasty można posmarować masłem.
  4. Na dolnej kromce ułożyć bekon, na nim jajko sadzone. Przykryć drugą kromką, tak aby żółtko znalazło się w "chlebowym okienku".


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy