Malutkie, chrupiące i idealne do piwa :) Do tej przekąski świetnie sprawdzą sie baby paróweczki lub serdelki dostępne w większości supermarketów. Połączone z ciastem francuskim, nabierają "bankietowego" wdzięku. Z reguły znikają w kilka minut...
Porcje: 36 sztuk
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Czas pieczenia: ok. 15 minut
Skład:
- 1 opakowanie, 400 g mini paróweczek (36 sztuk)
- 1 opakowanie 275 g ciasta francuskiego, (choć potrzebna będzie tylko połowa)
- 1 jajo
Przygotowanie:
- Ciasto francuskie pokroić na 36 paseczków, o szerokości ok. 1 cm oraz długości ok. 12 cm.
- Ciasto ponawijać spiralnie na paróweczki.
- Gotowe paróweczki posmarować roztrzepanym jajkiem, aby podczas pieczenia uzyskały lśniący, złoty kolor. Piec ok. 15 minut, w piekarniku rozgrzanym do 200 st.
;p mmm ;p
OdpowiedzUsuńwww.indykpol.pl/Dla_konsumenta/Przepisy/3191_parowki_z_papryka_w_ciescie.html
OdpowiedzUsuńdobre są też w tym przepisie papryki z papryką.
śliczne!
OdpowiedzUsuń