Te tartaletki należą z pewnością do lekki i zdrowych przekąsek. Ciemny chleb, z gruboziarnistej mąki żytniej z dodatkiem miodu, dobrze komponuję się z delikatną masą serowo - warzywną. Zielony ogórek sprawia że całość ma świeży, lekki smak, natomiast papryka dodaje chrupkości.
Ilość: 20 sztuk
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Skład:
- 1 op. chleba pumpernikiel
- 1 op. serka Philadelphia ( 125 g )
- 1 czerwona papryka
- 1 zielony ogórek
Przygotowanie:
- Z chleba, za pomocą foremki, wyciąć tartaletki.
- Ogórka oraz paprykę dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Połowę ogórka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę. Tak samo postąpić z papryką.
- Warzywa wymieszać z serkiem, doprawić solą do smaku. Wyłożyć na przygotowany chleb.
Polecam też pasztet delikatesowy Indykpolu, np. z żurawiną albo pieprzem. Można położyć na wierzchu dekoracyjnie jeszcze ziarenko suszonej żurawiny.
OdpowiedzUsuń