piątek, 14 grudnia 2012

Quesadillas z żurawiną, indykiem i serem brie.

Quesadillas z żurawiną, indykiem i serem brie, to taka świąteczna wariacja na temat klasycznej meksykańskiej przystawki. Zamiast pikantnych składników, mamy klasyczne zestawienie, które świetnie się sprawdzi podczas około- świątecznych przyjęć i spotkań  gronie przyjaciół. Szybka do przygotowania, smaczna i zaręczam że szybo znika :).







Czas przygotowania: ok.15 minut


Składniki:
  • tortille pszenne o średnicy 20 cm
  • ser Brie
  • szynka z indyka
  • żurawina

Przygotowanie:
  1.  Na połowie tortille ułożyć szynkę z indyka, posmarować ją żurawiną, następnie ułożyć kawałki sera Brie. Przykryć drugą połową tortille.
  2. Grillować na dobrze rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej), z obu stron po ok. 3 minuty, do momentu roztopienia się sera.
  3. Quesadilla przekroić promieniście na trzy kawałki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy