Quesadillas z żurawiną, indykiem i serem brie, to taka świąteczna wariacja na temat klasycznej meksykańskiej przystawki. Zamiast pikantnych składników, mamy klasyczne zestawienie, które świetnie się sprawdzi podczas około- świątecznych przyjęć i spotkań gronie przyjaciół. Szybka do przygotowania, smaczna i zaręczam że szybo znika :).
Czas przygotowania: ok.15 minut
Składniki:
- tortille pszenne o średnicy 20 cm
- ser Brie
- szynka z indyka
- żurawina
Przygotowanie:
- Na połowie tortille ułożyć szynkę z indyka, posmarować ją żurawiną, następnie ułożyć kawałki sera Brie. Przykryć drugą połową tortille.
- Grillować na dobrze rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej), z obu stron po ok. 3 minuty, do momentu roztopienia się sera.
- Quesadilla przekroić promieniście na trzy kawałki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz