Brzoskwinie zawinięte w ciasto francuskie, to naprawdę ekspresowa i prościutka słodkość do przygotowania. Wystarczy że mamy w domu gotowe ciasto francuskie i puszkę brzoskwiń. A po 25 minutach można rozkoszować się mini ciasteczkami.
Ja przygotowałam je z myślą o słodkim podarku do kawy u znajomych. Dlatego zapakowałam je we własnoręcznie robione pudełko i już...efektownie i smacznie :)
Ja przygotowałam je z myślą o słodkim podarku do kawy u znajomych. Dlatego zapakowałam je we własnoręcznie robione pudełko i już...efektownie i smacznie :)
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Czas pieczenia: ok. 15 minut
Ilość: 20 sztuk
Skład:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 puszka brzoskwiń ( potrzeba będzie ok. 4 połówek)
- cukier puder
Przygotowanie:
- Brzoskwinie odsączyć na sitku. Pokroić w plastry o grubości ok. 4 mm.
- Z ciasta francuskiego, za pomocą szklanki o średnicy 6 cm, wykroić krążki.
- Na każdy krążek ciasta położyć jeden plasterek brzoskwini. Dokładnie zlepić brzegi i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, łączeniem do dołu.
- Piec ok. 15 minut w tem. 210 st. C.
- Posypać cukrem pudrem.
Gotowe....w ozdobnym pudełku.... |
......oraz świątecznie zapakowane, w sam raz na słodki podarek. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz