Przepis zapożyczony od znajomej która, ostatnio robiła je u mnie :) Zniknęły bardzo szybko i od razu pomyślałam że warto je zaprezentować na blogu.
W roli głównej oczywiście niezastąpione ciasto francuskie, przełożone szynką szwarcwaldzką o wędzonym aromacie oraz serem mozzarella.
W roli głównej oczywiście niezastąpione ciasto francuskie, przełożone szynką szwarcwaldzką o wędzonym aromacie oraz serem mozzarella.
Ilość: ok. 16 sztuk
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Czas pieczenia: ok. 20 minut
Skład:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie (100g) szynki szwarcwaldzkiej
- 100g startego sera mozzarella
- słodka papryka
- Na cieście francuskim ułożyć szynkę, rozsypać równomiernie ser. Następnie delikatnie posypać słodką papryką.
- Ciasto pokroić na paski o szerokości ok. 1,5 cm i zwinąć w ruloniki.
- Piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz