piątek, 11 stycznia 2013

Dip z wędzonego łososia.

Dip z wędzonego łososia na bazie kremowego serka Philadelphia z dodatkiem: ogórka, rzodkiewki, czerwonej cebuli oraz świeżego koperku. Propozycja na karnawałową przystawkę. Świetny do serwowania z krakersami lub pieczonymi ziemniaczkami. Szybka i łatwa do przygotowania, można zrobić dzień wcześniej i trzymać w lodówce (będzie nawet lepszy).





Czas przygotowania: ok 15 minut
Czas chłodzenia: min. 1 godzina


Skład:
  • 2 opakowania ( 250 g ) serka Philadelphia
  • zielony ogórek, ok. 6 cm
  • 4 rzodkiewki
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 150 g wędzonego łososia
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • świeży koperek posiekany, ok. 2 łyżek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1.  Ogórka oraz rzodkiewkę dobrze umyć, osuszyć. Następnie pokroić w drobną kostkę wraz z czerwoną cebulą.
  2. W misce wymieszać: serek, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, dodać pokrojone warzywa, koperek oraz poszatkowanego łososia. Dodać sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać.
  3. Przykryć folią spożywczą i schować do lodówki na min. 1 godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnie wpisy