Za oknem w końcu wiosna :) zatem proponuję przekąskę w soczystych kolorach o świeżym chrupiącym smaku. Grillowane roladki z indyka nadziane rukolą i czerwoną papryką. Najpierw grillujemy same, cieniutkie kotleciki z indyka, następnie zwijamy je wraz z rukolą i papryką.
Przekrojone na pół bardzo ładnie się prezentują. Można podawać na ciepło i zimno. Do tego proponuję serwować sosy i dipy :)
Przekrojone na pół bardzo ładnie się prezentują. Można podawać na ciepło i zimno. Do tego proponuję serwować sosy i dipy :)
Ilość: 14 roladek
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Skład:
- 800g filetu z indyka
- rukola
- czerwona papryka
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Filet pokroić na ok. pół centymetrowe kotleciki. Rozbić je na bardzo cienkie płaty, najlepiej jest to robić przez parę warstw folii spożywczej. W ten sposób mięso się nie przerywa i ma jednolitą strukturę. Posolić i doprawić pieprzem z dwóch stron.
- Fileciki grillować z obu stron, przez ok. 4 minuty.
- Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plastry.
- Na każdy filet ułożyć 3 kawałki papryki, kilka liści rukoli. Roladkę ściśle zwinąć. Wbić dwie wykałaczki i przekroić ukośnie na pół.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz