Sałatka z rukolą, truskawkami, serem pleśniowym i octem balsamicznym, to śmiałe połączenie słodyczy truskawek i wyrazistego smaku dodatków.
Polecam wszystkim którzy nie boją się nowym smaków i są otwarci na nowe doświadczenia kulinarne.
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Skład:
- 100g umytej rukoli
- 100g sera pleśniowego (ja użyłam Blue Cheese, może być inny, mniej "ostry")
- 8 truskawek (umytych, bez szypułek)
- ocet balsamiczny
- oliwa
Przygootwanie:
- Na talerzu ułożyć rukolę, pokrojone truskawki ( po 2 na porcję). Dodać pokruszony ser (ok. 2 łyżek na porcję). Wszystko delikatnie skropić oliwą i octem balsamicznym (ok. 1 łyżki).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz