Oryginalny sposób podania wędzonego łososia, doprawionego podobnie jak tosty z krewetek (przepis TU).
Można go jeść wraz z "talerzem" bądź wyjadać łyżeczką i zagryzać świeżą bagietką.
Skład (na 6 porcji):
- 1 zielony ogórek (najlepiej w miarę prosty)
- 150g wędzonego łososia
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- 1/4 czerwonej cebuli
- koperek
Przygotowanie:
- Łososia oraz czerwoną cebulę drobno pokroić.
- Ogórka umyć, pokroić na ok. 2cm krążki. Małą łyżeczką wydrążyć środek, ostrożnie aby nie zrobić dziury na wylot.
- Łososia wymieszać z cebulą, koperkiem, kwaśną śmietaną oraz majonezem, doprawić solą i pieprzem.
- Tak przygotowanym łososiem nadziać kubeczki z ogórka. Udekorować koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz